Υφ. Παιδείας: Πρόστιμα στους μαθητές που θα κάθονται στις πλατείες και δεν θα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη λήξη των μαθημάτων

Πρόστιμα για τους μαθητές οι οποίοι μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου δεν θα θα πηγαίνουν στα σπίτια τους, αλλά θα κάθονται στις πλατείες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ποιο χρονικό περιθώριο έχει ο μαθητές για να επιστρέψει από το σχολείο στο σπίτι του, σημειώνοντας: “Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος”

Δημοσιογράφος: Φεύγει το παιδί πάει στο σχολείο, έχοντας τη βεβαίωση μετακίνησης από το σχολείο του . Τελειώνει το μάθημα  και παραμένει με τη παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα επιβάλει το πρόστιμο; θα υπάρχει πρόστιμο  στους μαθητές;

 Υφ. Παιδείας: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλον τον πληθυσμό.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρχει το δίωρο μετά τη λήξη των μαθημάτων; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει στο σπίτι του  από  τη χρονική στιγμή  που τελειώνει το μάθημα;

Υφ. Παιδείας: Δεν ξέρω εάν  είναι δίωρο . Δεν μπορώ να το πω αυτό. Πάντως δεν είναι  απεριόριστος ο χρόνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Στις βεβαιώσεις μετακίνησης των μαθητών  που χορηγούν τα σχολεία  στους γονείς και κηδεμόνες αναγράφεται το χρονικό περιθώριο που έχει ο μαθητής   τόσο για την προσέλευση όσο και για την αποχώρηση.  

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας .

Υφ. Παιδείας:  Γιατί ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια

«Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν» τόνισε η υφ. Παιδείας στην ίδια συνέντευξη .

«Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών» πρόσθεσε σχετικά.

Τεστ κορωνοϊού

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» σημείωσε.

Τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Τα Δημοτικά  Σχολεία

Τέλος η Ζέττα Μακρή  εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων «πηγαίνει μια χαρά».

esos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *