Όλες οι πληρωμές για τους πληττόμενους – Οι ημερομηνίες

0

Του Δημήτρη Κατσαγάνη  

Ξεκινά από σήμερα  το νέο “πακέτο” 9 συνολικά πληρωμών προς τους πληττόμενους εργαζομένους και επαγγελματίες.

  1. Η πρώτη “δόση” του εν λόγω “πακέτου”  θα καταβληθεί σήμερα. Μεταξύ των σημερινών πληρωμών ξεχωρίζει εκείνη του επιδόματος Χριστουγέννων σε 727.147 εργαζομένους που βγήκαν σε αναστολή ή εντάχθηκαν στο μηχανισμό “Συν-Εργασία” το Δεκέμβριο του 2020.

Η δεύτερη “δόση” πληρωμών θα “τρέξει” την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Η σημαντικότερη πληρωμή εκείνης της ημέρας δεν είναι άλλη από τις αποζημιώσεις όσων βγήκαν σε αναστολή κατά τον τρέχοντα μήνα.

Πιο αναλυτικά, οι 9  πληρωμές οι οποίες θα γίνουν ανά μέρα (29 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου ) έχουν ως εξής :

Πληρωμές 29 Ιανουαρίου

1.       Επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 ύψους 46,2 εκατ. €, στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 727.147. Πρόκειται για την αναλογία του επιδόματος για το Δεκέμβριο του 2020.

2.      Ειδική αποζημίωση σε 28.181  εργαζομένους που βγήκαν σε αναστολή. Αφορά εργαζομένους που τέθηκαν αναδρομικά σε αναστολή μέχρι και το Δεκέμβριο του 2020.

3.      Ειδική αποζημίωση σε  134 εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες προέβησαν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις αναδρομικά για το 2020.

4.      Αποζημίωση ειδικού σκοπού  σε 1.518 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίες υπέβαλαν μονομερείς δηλώσεις.

5.      Ενίσχυση σε δικαιούχους του προγράμματος “Συν-Εργασία” για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2020  (σ.σ. δηλώθηκαν αναδρομικά).

Πληρωμές 4 Φεβρουαρίου

6. Αποζημίωση  ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021 (σ.σ. σχετικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν έως 31 Ιανουαρίου).

7.      Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για όσους εντάχθηκαν στο μηχανισμό “Συν-Εργασία” το Δεκέμβριο του 2020  (σ.σ. δηλώσεις έως 31 Ιανουαρίου).
8.      Επίδομα  Χριστουγέννων, όπως αναλογεί  για το μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους εργαζομένους που είχαν ενταχθεί το μήνα αυτό στο μηχανισμό “Συν-Εργασία”.
9.      Αποζημίωση  ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *