Η πιθανή νέα ώρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνει ανατροπές σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά

Αλλαγές αναμένεται να προκαλέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00, εφόσον αυτό αποφασιστεί, στο ωράριο των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ. Το ενδεχόμενο αλλαγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας άφησε ορθάνοιχτο λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι ανακοινώσεις σήμερα και αύριο για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ αναμένεται να κρίνουν τα πιθανά νέα μέτρα της Παρασκευής. Ήδη Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων ενώ τα νέα στοιχεία βρίσκονται κάτω από συνεχή παρακολούθηση των ειδικών.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Συγκεκριμένα, αντί για 20:00 θα κλείνουν από τις 17:00 έτσι ώστε εργαζόμενοι και καταναλωτές να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες δύο μέρες είναι κρίσιμες και μπορούν να επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιπλέον μέτρα για την Αττική αλλά και για άλλες περιοχές της χώρας.

Τα τέσσερα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. και στην Αττική προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα
  • Αύξηση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ακόμη και στο 70%.
  • Δεν αποκλείεται ακόμη και να «καταργηθεί» το click in shop και να επανέλθουν όλα τα καταστήματα στο click away.
  • Αν επιδεινωθούν πολύ τα δεδομένα, ορισμένοι ειδικοί επιμένουν ότι θα πρέπει να ξανακλείσουν τα σχολεία, παρόλο που η διασπορά του κορονοϊού κινείται σε χαμηλά επίπεδα εντός της σχολικής κοινότητας. Κι αυτό για να μειωθούν οι μετακινήσεις και η κινητικότητα των γονέων. Φυσικά αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και οι έλεγχοι ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κανόνων.
  • https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/330120/i-pithani-nea-ora-stin-apagorefsi-kykloforias-fernei-anatropes-se-soyper-market-kai-magazia?fbclid=IwAR0gVbHENx6kE_ZuoS7zfzDiK-m3B8bnVPdo6mgYk8zUuPO8VsaJhGDqJ3w#.YBq6J-yxtl8.facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *