Νίκησε την Covid19 ο 9χρονος Μάριος, βγήκε από την εντατική – Τι είπε η μητέρα του στην ΕΡΤ

0

Νικητής στη μάχη με τον κορονοϊό βγήκε ο 9χρονος Μάριος καθώς το πρωί πήρε εξιτήριο από την ΜΕΘ της παιδιατρικής κλινικής του Ρίου. Σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και με ένα μεγάλο χαμόγελο, δέχθηκε χειροκροτήματα κι έναν έπαινο γενναιότητας από τους ανθρώπους της ΜΕΘ για να θυμάται αυτήν τη μεγάλη μάχη που έδωσε επί 6 μέρες στη μονάδα, ενάντια σε μια σοβαρή ιδιότυπη πνευμονία που κανονικά εμφανίζεται σε ενήλικα.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, το παιδί μου είναι γενναίο και δυνατό, τα κατάφερε ήταν η νίκη της ζωής του, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, είναι  νικητής της ζωής» είπε συγκινημένη η μητέρα του στην ΕΡΤ.

Ο μικρός θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στην παιδιατρική κλινική και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

O Δ/ντής ΕΣΥ Α. Ηλιάδης μιλά στην ΕΡΤ (video)

«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της», είχε πει νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Δ/ντής του ΕΣΥ. Ο κ. Ηλιάδης και αποκάλυψε μια έκπληξη που του επιφύλαξαν χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του μικρού, συνομίλησαν μέσω Skype, μαζί του.

Εν τω μεταξύ, σήμερα υπάρχει εισαγωγή στην απλή κλινική covid στο Ρίο άλλων δυο βρεφών, ενώ άλλο ένα παιδί 10 ετών θα συνεχίσει την αγωγή του στο σπίτι. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Ρεπορταζ Αθ. Σταμοπουλου

Νίκησε την Covid19 ο 9χρονος Μάριος, βγήκε από την εντατική – Τι είπε η μητέρα του στην ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *