Έκκληση του Ε.Κ.Καστοριάς για βοήθεια στους πυρόπληκτους

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς εκφράζει την βαθιά του λύπη για τη μεγάλη τραγωδία που εξελίσσεται εδώ και δέκα ημέρες.

Το Άρθρο 117 του Συντάγματος στην παράγραφο 3 είναι σαφές: Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.

Είμαστε όμως όλοι δύσπιστοι. Έχουμε δει επανειλημμένα να προκαλούνται σκοπίμως πυρκαγιές και να ξεφυτρώνουν πολυτελείς κατοικίες. Αποτελεί έτσι επιτακτικό καθήκον της πολιτείας να εξασφαλίσει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί με τα αναγκαία μέτρα και με παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών.

Για τους πληγέντες συνανθρώπους μας το ΕΚΚ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και καλεί όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν με ότι δυνατότητα έχει ο καθένας.

Είναι πιστεύουμε τώρα η ‘’ώρα να τραβήξουμε κουπί σαν τον Στέφανο Ντούσκο, να κάνουμε άλματα όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, να αιωρηθούμε πάνω από την καμένη γη σαν τον Λευτέρη Πετρούνια και να κολυμπήσουμε κόντρα στο ρεύμα όπως οι  πολίστες μας.’’ (Ν. Παπαδογιάννης, gazzetta.gr, 8/8/21).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΜΑΛΕΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

https://fonikastorias.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *