Τζον Πόλσον: «Φούσκα» που σύντομα θα σκάσει τα κρυπτονομίσματα

«Δεν θα πρότεινε σε κανέναν να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Θα τα χαρακτήριζα περιορισμένη προσφορά του τίποτα»

Παρότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει αποδειχθεί το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς από τα 5.000 δολάρια εκτοξεύτηκε έως και τις 50.000 δολάρια, πολλοί δισεκατομμυριούχοι επενδυτές δεν θεωρούν ότι μια τέτοια επένδυση αξίζει πραγματικά τον κόσμο. 

Ένας από αυτούς, ο δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε ότι «τα κρυπτονομίσματα είναι μια μεγάλη φούσκα που πολύ σύντομα θα σκάσει».

Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund manager, με μετοχές 265 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς, είχε προβλέψει το 2008 την καταστροφική για τις ΗΠΑ φούσκα των κατοικιών, προβλέπει ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζοντας ότι «θα καταρρεύσουν με μεγάλο θόρυβο».

«Δεν έχουν καμία πραγματική αξία»

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν θα πρότεινε σε κανέναν να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Θα τα χαρακτήριζα περιορισμένη προσφορά του τίποτα» είπε.

Παρότι την τελευταία δεκαετία τα περιουσιακά στοιχεία των κρυπτονομισμάτων έχουν πολύ καλύτερες αποδόσεις από τα παραδοσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, πολλοί επενδυτές μεταξύ αυτών και ο Warren Buffett επιμένουν να επενδύουν σε χρυσό ενώ συχνά μιλούν απαξιωτικά για τα εφήμερα κέρδη των κρυπτονομισμάτων.

Τόσο ο Paulson όσο και ο Buffett  υποστηρίζουν ότι καθώς ο πληθωρισμός αυξάνει και θα ξεπεράσει ακόμη και τις εκτιμήσεις της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, η μόνη σταθερή αξία είναι ο χρυσός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *