Χρ. Θηβαίος από τον Άνω Κρανιώνα Κορεστείων: «Αυτός ο τόπος αξίζει όσο ο Παρθενώνας!» (φωτογραφίες)

Εικόνες και μνήμες, ξαναζωντάνεψαν, το βράδυ της π. Κυριακής 29 Αυγούστου, στον Άνω Κρανιώνα. Εκεί στα μισογκρεμισμένα πλινθόκτιστα, όπου ο χρόνος σταμάτησε στο παρελθόν, αντήχησε φέτος η μελωδική φωνή του εξαίρετου ερμηνευτή, Χρήστου Θηβαίου, με την υπέροχη μουσική του συνοδεία.

Πλήθος κόσμου, κάτω από έναν έναστρο ουρανό, ανηφόρισε από νωρίς στον Άνω Κρανιώνα, όπου σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο αλλά και σκηνικό, με τα φωτισμένα μεγαλόπρεπα μισογκρεμισμένα σπίτια, που κάποτε έσφιζαν από ζωή, απόλαυσε αγαπημένα ταξιδιάρικα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Χρήστου Θηβαίου αλλά και άλλες διαχρονικές επιτυχίες των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Θάνου Μικρούτσικου, Αρλέτας, Παύλου Σιδηρόπουλου, Νικόλα Άσιμου και πολλών άλλων.

Η μαγευτική βραδιά ξεκίνησε με αναφορά στον ιστορικό τόπο των Κορεστείων και στην Αρχιτεκτονική των σπιτιών που χρονολογούνται από τις αρχές του περεσμένου αιώνα και αποτελούν παράδειγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής με βάση του πλίνθους, τον πηλό και το άχυρο, από τον εκπαιδευτικό Αλ. Μακρίδη.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας (ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1999), ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Θηβαίος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, όταν στον χαιρετισμό του είπε: «Αυτός ο τόπος αξίζει όσο ο Παρθενώνας!».

fonikastorias Στέργιος Γ. Ιατρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *