Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι παίρνουν σειρά – “Σχεδόν μηδενικές οι παρενέργειες” λέει η Θεοδωρίδου

Μελέτες για εμβόλια σε παιδιά κάτω των 12 ετών – Είχαν υπερεκτιμηθεί οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο.Καθησυχαστική για τις ενδεχόμενες αλλεργικές αντιδράσεις μετά το εμβόλιο του κορονοϊού εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στους υγειονομικούς.Κατά την ενημέρωση για τον εμβολιασμό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ευχήθηκε καταρχάς «καλή σχολική χρονιά», δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί η διά ζώσης διδασκαλία στα σχολεία.Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής υπογράμμισε ότι το εμβόλιο του κορονοϊού δεν αλλάζει το DNA ούτε αναστέλλει την ανάπτυξη των παιδιών. Τέλος ανέφερε ότι έχουν αρχίσει οι έρευνες για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5 – 11 ετών και 6 μηνών έως 6 ετών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί η έγκριση για επείγουσα χρήση μέσα στους επόμενους μήνες.

Μιλώντας για τις ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι είναι σχεδόν μηδενική η πιθανότητα για αλλεργική αντίδραση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε έρευνα που έγινε σε μεγάλο νοσοκομείο του Ισραήλ από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 98% των ατόμων που έκαναν τo εμβόλιο δεν είχε καμία αντίδραση, το 1% είχε ήπια αλλεργική αντίδραση και το 0,7% είχε αναφυλακτική αντίδραση, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.Σημειώνεται ότι στην παραπάνω έρευνα δεν περιλαμβάνονταν άτομα με ιστορικό αλλεργίας. Συνολικά, για το εμβόλιο της Pfizer είναι 4,7 περιπτώσεις στο εκατομμύριο για αλλεργικές αντιδράσεις.

Τρίτη δόση: Σειρά παίρνουν οι υγειονομικοί

Όσον αφορά στην τρίτη δόση, υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν υπάρχει έγκριση να την λάβουν οι εξής:Οι ανοσοκατασταλμένοι.Όσοι βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.Οι πολίτες άνω των 60 ετών.Η χορήγηση της τρίτης δόσης είναι 6 ως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

https://sputniknews.gr/20210913/triti-dosi-emvolioy-apo-simera-ta-prota-minymata—poioys-afora-17676156.html#pv=g%3D17676156%2Fp%3D15220409

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *