Ανακοινώνονται την Τετάρτη: Τα 4 νέα μέτρα που κλείδωσαν για να αποφευχθεί το γενικό lockdown

Δεν είναι λίγα τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θεωρούν ότι η κατάσταση με τη πανδημία στη χώρα μας είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Είναι τόσο μεγάλη η διασπορά του ιού στην κοινότητα που τα συμβατικά μέτρα δεν μπορούν να την ανακόψουν και είναι πλέον θέμα χρόνου να φτάσουμε τους 600 διασωληνωμένους, αριθμός που θεωρείται κόκκινη γραμμή για να κλείσει ξανά η χώρα.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αν φτάσουμε τον συγκεκριμένο αριθμό τότε το ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται στα όριά του θα γονατίσει και η λήψη πιο δραστικών μέτρων θα είναι πλέον μονόδρομος.

Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να καθυστερήσει όσο γίνεται το lockdown ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 4 νέα μέτρα με στόχευση στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί στα super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Το δεύτερο μέτρο έχει να κάνει με την επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Το τρίτο μέτρο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αφορά στο κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Menshouse. gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *