Τζώρτζης Μονογυιός: Τα σενάρια για το τροχαίο δυστύχημα – Πώς έφυγε από την πορεία της η Ferrari

0

«Το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει τα κρύα λάστιχα και την ιπποδύναμη της Ferrari»

Αναπάντητα παραμένουν τέσσερις ημέρες μετά το δυστύχημα που είχε στη Βούλα ο Τζώρτζης Μονογυιός, τα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης.  Μιλώντας στο MEGA ο μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Γιώργος Καραμέρης, απαρίθμησε τα επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ferrari, που μόλις είχε παραλάβει ο Τζώρτζης Μονογυιός, έφυγε από την πορεία της καταλήγοντας στα δέντρα.

«Δε νομίζω να ήταν θέμα τρυπήματος ντεπόζιτου η φωτιά. Υπάρχει βαλβίδα ασφάλειας που κλείνει την τροφοδοσία του ντεπόζιτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Είναι φτιαγμένα από ειδικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ ισχυρές συγκρούσεις. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρξε έκρηξη, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε οξυγόνο για να γίνει έκρηξη» εξηγεί ο κ. Καραμέρης.

Όπως λέει, το επικρατέστερο σενάριο κατά το οποίο έφυγε ο έλεγχος από τον οδηγό, περιλαμβάνει τα κρύα λάστιχα και την ιπποδύναμη της Ferrari. «Έφυγε με κρύα λάστιχα. Ένα αυτοκίνητο που έχει 720 άλογα και είναι πισωκίνητο, είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξει κάποιος όταν τα άλογα αυτά προσπαθήσουν να βγουν στον δρόμο με κρύα ελαστικά» εξηγεί.

Ο κ. Καραμέρης εκτιμά επίσης ότι «τα ηλεκτρονικά συστήματα είχαν απενεργοποιηθεί». «Με το που έστριψε δεξιά στην στροφή, έχοντας απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά, έχασε τον έλεγχο. Άρχισε να σπινιάρει με τους πίσω τροχούς και εκείνη την στιγμή ανέβηκε στο κράσπεδο» καταλήγει ο ειδικός.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, από το τροχαίο στο οποίο η Ferrari  που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός φαίνεται να γλιστράει με το πλάι και να χάνει την πρόσφυση στο πίσω μέρος. Μάλιστα σε αυτό το βίντεο, φαίνεται ότι υπάρχει μπροστά του κάποιο όχημα ενώ δεν φαίνεται να κάνει ελιγμό για να αποφύγει κάποιον πεζό, όπως είχε ειπωθεί ως εικασία τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.

Στο δεύτερο βίντεο, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, καταγράφεται το σημείο από την μπροστινή πλευρά που έχει πιάσει φωτιά το ΙΧ και η πυροσβεστική κάνει προσπάθειες να τη σβήσει.

Το τρίτο βίντεο δείχνει επίσης μία οπτική από τις στιγμές που το όχημα φλέγεται.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *