Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Καστοριάς

0

Λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών των επόμενων ημερών η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς οφείλει να ενημερώσει τους καταναλωτές της για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι του παγετού. Όλοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις παροχές ύδρευσης των οικιών τους και οφείλουν να φροντίσουν για τη μόνωση των υδρομετρητών των ακινήτων τους.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις (σωληνώσεις, υδρόμετρα, λέβητες θέρμανσης κλπ) πρέπει να είναι μονωμένες και να μην είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.

Επίσης ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί πριν τον παγετό για την καθαριότητα των υδρορροών (λούκια) για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, αποφεύγοντας όμως την κατασπατάληση του νερού.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που παγώσει η εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. (υδρόμετρα κλπ) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με φλόγιστρα και άλλα θερμαντικά μέσα, γιατί το πιθανότερο είναι να τα κάψουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα, οπότε περιμένουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα αναγγελίας βλαβών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι το 2467062102 (όλο το 24ωρο)

ολαδεκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *