Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα: Σε ΦΕΚ η απόφαση της επιστροφής στην κανονικότητα

0

Πηρε ΦΕΚ η απόφαση για την χαλάρωση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων, τουλάχιστον για τους… εμβολιασμένους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται σήμερα, Σάββατο, καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα για τον κορονοϊό

Μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση απόφασισε – προ ολίγων ημερών – νέα άρση των περιορισμών στην όρθια διασκέδαση, τα γήπεδα, τις σχολικές εκδρομές, αλλά και την εργασία.

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε μπαρ, εστιατόρια, και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους – με πιστοποιητικό σε ισχύ – αλλά και σε όσους έχουν ακόμη πιστοποιητικό νόσησης.

Αναλυτικά στο ΦΕΚ αναφέρεται:

Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (www.culture.gov.gr/el/announcements/SitePages/announcements.aspx)

Α. Λειτουργία των κλειστών χώρων (περιλαμβανομένων των γηπέδων) μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύ μφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α (πλην του σημείου 2 του πίνακα αυτού) και με τους ακόλουθους κανόνες:

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/374685/ola-ta-nea-metra-pou-isxyoun-apo-simera-se-fek-i-apofasi-tis-epistrofis-stin-kanonikotita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *