Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Σε ποιους και πότε θα δοθεί η οικονομική ενίσχυση των 300 ευρώ

Οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα Πάσχα αναμένονται να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου

Μικρή ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά που υποφέρουν από την ακρίβεια λόγω της ενεργειακής κρίσης αναμένεται να δόσει το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει να καταβάλει η κυβέρνηση την περίοδο του Πάσχα.

Πρόκειται για μια έκτακτη ενίσχυση, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha, είναι μία «επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το επίδομα θα ανέρχεται έως τα 300 ευρώ, και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοθεί στις ευάλωτες κατηγορίες πολιτών.

«Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ό,τι μας επιτρέπεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα γίνει για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές είναι – όπως σας είπα – προφανές ότι θα υπάρχουν συνέπειες που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα

Χαμηλοσυνταξιούχοι, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και άνεργοι, είναι οι κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών μας στους οποίους φαίνεται ότι θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα. Υπολογίζεται να δοθεί σε ένα εκατομμύριο πολίτες που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο αναμένονται να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκηςσε συνεντευξή του στα τέλη Φεβουαρίου είχε εξηγήσει πως η καταβολή του έκτακτου επιδόματος, θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

«Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια» είχε προσθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μόλις καταλαγιάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και γίνει ο πρώτος απολογισμός των επιπτώσεων στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *