Πάτρα: Η ώρα της αλήθειας για τους θανάτους των 3 παιδιών

Κλιμακώνονται οι έρευνες στην υπόθεση- θρίλερ του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, με την κοινή γνώμη να έχει σχηματίσει απόψεις για σενάρια που κανείς δεν θα ήθελε να πιστέψει.

Παράλληλα, φαίνεται ότι τα στόματα άνοιξαν, καθώς μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται στον κύκλο της οικογένειας έχουν καταθέσει διάφορα περιστατικά, συμπεριφορές και πληροφορίες για τη ζωή της οικογένειας, που προκαλούν ερωτηματικά.

Την ίδια ώρα, πλούσιος είναι ο ιατρικός φάκελος, της 9χρονης Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κοριτσάκια, που ήταν και το τελευταίο που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, «Ήταν ένα παιδί που μπαινόβγαινε αρκετά συχνά στα νοσοκομεία. Έχουμε μία ιατροδικαστική εξέταση που δεν έχει κλείσει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι πολύ εξονυχιστικές και οι ιστολογικές εξετάσεις είναι σε εξέλιξη. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα».

Δύο διαφορετικές έρευνες σε εξέλιξη

Στο μεταξύ, η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών κοριτσιών από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές, προχωρούν, με σχετικά αργούς ρυθμούς.

Σχετικά με τις αιτίες θανάτου της 9χρονης που διερευνάται, και το αν έγινε σωστά η ιατροδικαστική έκθεση, ο κ. Λέων επεσήμανε ότι χρήζει επαναξιολόγησης.

Η πρώτη έρευνα αφορά τη ιατροδικαστική επανεξέταση και η δεύτερη είναι η έρευνα που κάνουν οι προανακριτικές αρχές», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και μπορεί η αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές να μας προλάβουν».

«Ως ιατροδικαστές στόχος είναι να αποδοθεί η αλήθεια. Το όποια ερωτήματα υπάρχουν είναι εύλογα αλλά θα τα απαντήσουμε σε δεύτερο χρόνο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν πρόκειται για δολοφονία ο κ. Λέων είπε ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Δεν διερευνούμε μία απλή αιτία θανάτου. Υπήρξε μία πρώτη αιτία θανάτου που αμφισβητήθηκε και ορθώς και από τους γονείς. Οι γονείς αγωνιούν για να έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Αυτή η διαδικασία που γίνεται επαναξιολογεί τα πάντα. Μακριά από τους ιατροδικαστές η υπόδειξη δραστών. Εμείς έχουμε υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε τι έγινε στα σώματα των τριών παιδιών».

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ σημειώνει ότι, οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα δεν έχουν κληθεί ακόμα από την αστυνομία, ούτε και οι γονείς που θα είναι οι τελευταίοι που θα καταθέσουν.

Το Πόρισμα

Παράλληλα το pelop.gr αναφέρει ότι φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και μένουν οι διασταυρώσεις και συγκρίσεις με άλλα στοιχεία.

Επίσης, εκκρεμεί το πόρισμα της Ατυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους και των τριών παιδιών. Διαρροές πως καταλήγουν στο ότι στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου, δεν επιβεβαιώνονται, αλλά αντιθέτως λέγεται πως ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα.

naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *