Επίδομα ρεύματος 2022: Οι 4 προϋποθέσεις για αίτηση με Taxisnet

0

Το «μάρμαρο» της ενεργειακής κρίσης πληρώνουν εδώ και πολλούς μήνες οι Έλληνες. Και το πληρώνουν με πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος που εξανεμίζουν το ήδη κατακερματισμένο οικογενειακό εισόδημα. Η κυβέρνηση μπροστά στον σκόπελο της ακρίβειας, αν και σχετικά αργά, προχώρησε σε ένα πακέτο παρέμβασης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώνοντας επίδομα ρεύματος που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το επίδομα θα ξεκινά από τα 18 ευρώ και φτάνει στα 600, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο φυσικά πρόσωπα (αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και θα έχει 4 προϋποθέσεις για τη λήψη του.

Συνοπτικά και πριν προχωρήσουμε στην χαρτογράφησή του, το επίδομα θα δοθεί έπειτα από αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet. Η πληρωμή του θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και θα είναι συνάρτηση μίας πράξης (μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας). Θα επιδοτείται το 60% της αύξησης που έχετε δει στον λογαριασμό ρεύματος που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *