Το επίδομα βενζίνης έγινε «καπνός» και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για φθηνότερα καύσιμα

0

Το επίδομα βενζίνης ή αλλιώς το fuel pass ήταν μια μικρή βοήθεια, όπως λένε οι περισσότεροι πολίτες, καθώς από την ημέρα που δόθηκε οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει την ανιούσα και στην ουσία το επίδομα δεν βοήθησε… καθόλου.

Το επίδομα βενζίνης -fuel pass ήταν μια βοήθεια που οι πολίτες περίμεναν καιρό, αλλά κράτησε πολύ λίγο. Οι τιμές των καυσίμων συνεχώς αυξάνονται, και το επίδομα στα καύσιμα έχει γίνει… ήδη καπνός.

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα, για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Μάλιστα, στο πετρέλαιο είναι γνωστό ότι η έκπτωση έγινε απευθείας και στα πρατήρια.

Δηλαδή όσοι έχουν αυτοκίνητο πετρελαίου, είδαν «διπλή« έκπτωση, α) το fuel pass, β) την απευθείας έκπτωση στα πρατήρια.

Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι οι επιδοτήσεις και τα επιδόματα στα καύσιμα θα συνεχίσουν και τον Ιούνιο (όπου και λήγουν), αλλά θα λειτουργήσει με απευθείας έκπτωση στα πρατήρια.

Αυτή την στιγμή, στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), έτσι ώστε να φανεί κατευθείαν στα πρατήρια (η μείωση), και να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα.

Ο λόγος που θα λειτουργήσει το «μοντέλο πετρελαίου» είναι γιατί το fuel pass -ναι μεν είχε τεράστιο ενδιαφέρον- αλλά δεν είχε τελικά κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα στην τσέπη των πολιτών.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/385634/to-epidoma-venzinis-egine-kapnos-kai-i-kyvernisi-eksetazei-nea-metra-gia-fthinotera-kaysima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *