Δισπηλιό: Αρκούδα εναντίον συμπολίτη μας – Λεφτά για πινακίδες υπάρχουν, αλλά για ουσιαστική αντιμετώπιση όχι

Πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα ήρθε συμπολίτης μας στο αμπέλι του στο Δισπηλιό, σήμερα Κυριακή 26/6 στις 10 το πρωί.

Η αρκούδα που είχε μαζί και δύο μικρά βρέθηκε σε πολύ μικρή απόσταση, φοβισμένο έλαβε μια αμυντική στάση βγάζοντας έναν τρομακτικό βρυχηθμό και στη συνέχεια έφυγε προς την ευρύτερη περιοχή. Άνθρωπος και αρκούδα έφυγαν σε αντίθετες κατευθύνσεις με τον συμπολίτη μας να δηλώνει τρομοκρατημένος.

“Στην περιοχή του Δισπηλιού δεν υπάρχει μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια ζώων. Από τις κάμερες που έχουμε τοποθετήσει σε σημεία περάσματα, βλέπουμε αρκετές οικογένειες αρκούδων να διέρχονται από την περιοχή”.
Αυτήν την ώρα η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, με τη συνδρομή της Αστυνομίας διενεργεί επιχείρηση για την απομάκρυνση των ζώων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση δείχνει να λαμβάνει επικίνδυνη κλιμάκωση και πολλοί καταγγέλουν ότι ενώ ξοδεύονται κονδύλια για διαφημιστικές πινακίδες με σλόγκαν «Ζούμε μαζί» -προσπαθώντας να μας κάνουν να το πάρουμε απόφαση (;) – , δεν υπάρχει καμία απολύτως βούληση και σχεδιασμός για την οργάνωση της ομάδας έκτακτης επέμβασης (ούτε κροτίδες έχουν) και γενικότερα την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

ολαδεκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *