Ανάρπαστα έχουν γίνει τα καυσόξυλα στην Καστοριά – Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται με 1,85 ευρώ το λίτρο!

Η μικρή παραγωγή και η ανύπαρκτη εισαγωγή από γειτονικές χώρες έχει εκτοξεύσει την τιμή του ξύλου και των παραγώγων του.

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι έμποροι ξύλου στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέτος η ζήτηση είναι μεγάλη. Οι αυξήσεις σε αέριο, ηλεκτρικό και πετρέλαιο, οδηγούν τους καταναλωτές στο ξύλο και στα παράγωγά του.

Οι παραγγελίες πέφτουν βροχή και τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν, καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν για τον φετινό χειμώνα και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους φθηνής θέρμανσης, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ.

Η μικρή παραγωγή και η ανύπαρκτη εισαγωγή από γειτονικές χώρες έχει εκτοξεύσει την τιμή του ξύλου και των παραγώγων του. Κάθε δημοπρασία ξύλου είναι και μια νέα ανατίμηση επισημαίνουν οι έμποροι. Από τα 65 ευρώ το χωρικό κυβικό πέρσι, φέτος η τιμή έχει αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τα 110 ευρώ.

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα καυσόξυλα και στην Καστοριά, όπου, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, η περίοδος θέρμανσης διαρκεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο.

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς καυσίμων με σημερινές τιμές διυλιστηρίου η τιμή του πετρελαίου Θέρμανσης εκτιμάται ότι θα ανοίξει στο 1,85 ευρώ το λίτρο όταν πέρσι είχε κλείσει στο 1,60 ευρώ.

Οι τελικές τιμές είθισται να διαμορφώνονται τον Σεπτέμβριο, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν διαφαίνεται βαλβίδα εκτόνωσης να τις κάνει πιο προσιτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *