Επίδομα θέρμανσης: Το καλεντάρι πληρωμών στους δικαιούχους – Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

0
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης που τους αντιστοιχεί.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, όσοι έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θα πληρωθούν προκαταβολικά το σύνολο του επιδόματος που τους καταβλήθηκε και πέρυσι και μετά θα ακολουθήσει η εκκαθάριση με βάση τα φετινά τους στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες δικαιούχοι που θα υποβάλουν εγκαίρως την αίτηση τους, θα πληρωθούν αμέσως σχεδόν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Αναλυτικά οι σημαντικές ημερομηνίες για τους δικαιούχους είναι: 

Έως το τέλος του Νοεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

Στο τέλος Νοεμβρίου 2022 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους περσινούς δικαιούχους προκειμένου να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Έως τις 10 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθεί στο λογαριασμό των δικαιούχων η  προκαταβολή του επιδόματος, σε όσους έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο myθέρμανση για όλους τους δικαιούχους.

Έως 30 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθεί η δόση για τους νέους δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνουν πληρωμές για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

Έως τις 28 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθούν πληρωμές για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *