Ε.Κ.Καστοριάς: ΑΠΕΡΓΙΑ 09 Νοέμβρη 2022. Η Ακρίβεια Τσακίζει

Μετά από το συλλαλητήριο της 5ης Οκτώβρη και τις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, αποδείχθηκε για μια άλλη φορά ότι ο Νομός Καστοριάς και οι πολίτες τουδεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των πολιτικών της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, με την διεκδίκηση εξειδικευμένων και στοχευμένωνμέτρων για την περιοχή μας, η κατάληξη ήταν, με την οριστικοποίηση του επιδόματος θέρμανσης, παροχές οριζόντιες και εξίσωσή μας με περιοχές υψηλού τοπικού ΑΕΠ και μηδενικής ανεργίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς,συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, με βασικά αιτήματα :

 1. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστουςζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, καθώς καιμέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως τον καλύτερο τρόπο για τηνεπίτευξη δίκαιων αμοιβών και βιώσιμης οικονομίας.
 2. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους
  λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο. Το δικαίωμαστο φαγητό και σ΄ ένα ζεστό σπίτι είναι ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να προστατεύονται.
 3. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα
  υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα
  συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση, μαζί με άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των
  μερισμάτων και η αποτροπή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων.
  4. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης,φυσικό αέριο).
 4. Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων καιτων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τύπου SURE για τηναντιμετώπιση αυτής της κρίσης και την ενίσχυση των διαδικασιών δίκαιης μετάβασης.
  6. Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι
  δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών
  της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων
  ιδιωτικοποιήσεων.
  7. Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης,μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών που μισθώνουν τηνκύρια κατοικία τους, που πληρώνουν ενοίκιο για τους φοιτητές τους αλλά δεν δικαιούται το φοιτητικόεπίδομα.

Καλούμε όλους, όσους αισθάνονται το αίσθημα της αδικίας, όσους αισθάνονται ότι δεν “βγαίνουν”, όσους δυσκολεύονται να ζεστάνουν τα σπίτια τους, όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς, να γεμίσουν το καλάθι στο Σούπερ Μάρκετ και  όσους θέλουν να ζήσουν την οικογένειας τους με αξιοπρέπεια να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη συγκέντρωση στην Π.Ε. Καστοριάς και ώρα 11:00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε από την Κυβέρνηση ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΑΘΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ    

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *