Μισό βασικό μισθό ξοδεύουν οι Έλληνες στο σουπερμάρκετ – Αντίστροφη μέτρηση για το Market Pass

Μισό βασικό μισθό το μήνα ξοδεύουν οι Έλληνες στο σουπερμάρκετ σύμφωνα με νέα έρευνα λόγω των αυξανόμενων τιμών στα προϊόντα.

 

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η μηνιαία δαπάνη ενός νοικοκυριού έχει εκτοξευτεί από 255 ευρώ σε 324 ευρώ δηλαδή αύξηση 27% καθώς οι τιμές των τροφίμων παραμένουν στα ύψη παρά την αποκλιμάκωση της χονδρικής τους φυσικού αερίου και του ρεύματος, καθώς οι λογαριασμοί που παίρνουν οι επαγγελματίες στα χέρια τους «καίνε».

 

«Παλιότερα το ηλεκτρικό ρεύμα πριν την κρίση ήταν στις 8.000 ευρώ το μήνα και τώρα έχουμε φτάσει στις 32.000. Βέβαια, εμείς κάναμε περικοπές στην ενέργεια αλλά και πάλι είμαστε στις 20-22.000 ευρώ» ανέφερε στο OPEN ο Παναγιώτης Λαλιώτης, αντιπρόεδρος εργοστασίου γάλακτος.

9 στους 10 καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες

 

9 στους 10 καταναλωτές αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της αύξησης στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παραμένει η ακρίβεια στο ρεύμα. «Το πρόβλημα παραμένει. Εμείς συνεχίζουμε και επιδοτούμε λογαριασμούς» είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έκανε λόγο για «εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης».

 

Σημειώνεται ότι οι πρώτες καταβολές της ενίσχυσης θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου είτε στην άυλη κάρτα ή σε τραπεζική κατάθεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *