Σοκάρει ο κτηνίατρος για τα νεκρά άλογα στα Γρεβενά – «Αφαιρέθηκαν με χειρουργική ακρίβεια…»

0

«Με πρόχειρους υπολογισμούς το κρέας που λείπει από τα νεκρά ζώα είναι συνολικά περίπου 750 κιλά»

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα είδε ο ιδιώτης κτηνίατρος που κλήθηκε να εξετάσει το κουφάρι των αλόγων που βρέθηκαν νεκρά και διαμελισμένα στα Γρεβενά.

Ο Φώτης Αμπατζίδης ήταν ο κτηνίατρος που κλήθηκε το πρωί της Πέμπτης από τις Αρχές και με προφορική εντολή από τον εισαγγελέα Γρεβενών να εξετάσει τα νεκρά άλογα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA, τα άλογα έχουν πυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο και το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως ακρωτηριάστηκαν.

Με χειρουργική ακρίβεια αφαιρέθηκαν τα 4 άκρα από κάθε ζώο και το κρέας στην περιοχή της ωμοπλάτης.

«Βρήκαμε τέσσερα νεκρά άλογα, εκ των οποίων τα τρία βρέθηκαν ακρωτηριασμένα. Με πρόχειρους υπολογισμούς το κρέας που λείπει από τα νεκρά ζώα είναι συνολικά περίπου 750 κιλά. Ο τρόπος που έγινε δείχνει πως όλα έγιναν για το κρέας» λέει χαρακτηριστικά.

Σοκάρει ο κτηνίατρος για τα νεκρά άλογα

Και συνεχίζει εξηγώντας πως «αυτά που λείπουν είναι κομμάτια που τρώγονται. Έχουν αφήσει τα σπλάχνα και το κεφάλι. Ό,τι τρώγεται, το πήραν. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο θα τα είχαν σκοτώσει μόνο. Φαίνεται πως έγινε πριν από περίπου 20-24 ώρες το πολύ. Ο τεμαχισμός φαίνεται να έγινε με επαγγελματικής φύσεως χασαπομάχαιρο, το οποίο και έκοβε πάρα πολύ καλά. Και σίγουρα τόσα κιλά κρέας μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο».

Οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, που -απ’ ό,τι φαίνεται- σκότωσαν τα άλογα με σκοπό να πάρουν το κρέας τους, το οποίο μπορεί να μην καταναλώνεται στη χώρα μας, στη γειτονική Ιταλία όμως πωλείται κανονικά.

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα σε κατανάλωση κρέατος αλόγου και πρώτη σε σφαγές αλόγων στην Ευρώπη.

https://www.megatv.com?p=1365860

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *