Λάρισα: Μνήμες Daniel από την εικόνα της θάλασσας μετά από βροχή (εικόνες)

Λάρισα: Μνήμες Daniel από την εικόνα της θάλασσας μετά από βροχή (εικόνες)

Μπορεί ο Παγασητικός Κόλπος και ο Βόλος να γέμισαν νεκρά ψάρια σε αποσύνθεση αλλά και οι παραλίες της Λάρισας που βρέχονται από το Αιγαίο έχουν προβλήματα.

Μνήμες Daniel έναν χρόνο πριν, βίωσαν κάτοικοι στον Αγιόκαμπο Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν ξέσπασε βροχή στην περιοχή και για μια ακόμη φορά όλα τα ρέματα κατέβασαν νερό, όπως δείχνει το onlarissa.gr.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο οnlarissa.gr κάτοικος, περίοικοι εκατέρωθεν του ρέματος «Πουρί», έτρεχαν πανικόβλητοι στις 2 το πρωί για να πάρουν τα αυτοκίνητα, μεταφέροντάς τα στον παραλιακό δρόμο, φοβούμενοι να μην επαναληφθούν τα περσινά πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το ρέμα δεν έχει ακόμα καθαριστεί από πέρυσι».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής τα ρέματα κατέβασαν νερό και έγινε καφέ η θάλασσα, ενώ σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά μαζί κάποια φερτά υλικά στην παραλία που μάζεψε ήδη ο δήμος.

Σημειώνεται ότι χθες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ΕΡΤ, αναφέροντας: “Αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από την καταστροφικές πλημμύρες που μας επιφύλαξε ο Daniel. Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε την πλήρη απουσία της πολιτείας, όποιας βαθμίδας κι αν είναι αυτή. “Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε τις ίδιες συνέπειες από μικρότερης ίσως κλίμακας καιρικά φαινόμενα», υποστηρίζοντας τα εξής:

Η εκβολή του ξεροπόταμου στο ύψος της κρεμαστής γέφυρας (που σκωπτικά αποκαλείται και «Καλατράβα»), είναι οφθαλμοφανές ότι παραμένει στενότερη σε σχέση με την κοίτη του.

Μέχρι στιγμής δε υπήρξε καμία δραστηριότητα απόσυρσης των φερτών υλικών που προκάλεσε η περσινή πλημμύρα. Δεν ενισχύθηκε καθ’ ύψος η κοίτη, στα σημεία που παρατηρήθηκε η υπερχείλιση.

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.