Στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Σεπτεμβρίου
Οι τιμές λιανικής θα διαμορφωθούν στα επίπεδα Αυγούστου ή λίγο πιο κάτω, εκτίμησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης – Το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής λόγω πτώσης της ζήτησης

Οι τιμές λιανικής στο ρεύμα «είναι παρεμφερείς, ή λίγο κάτω από τον Αύγουστο. Θα δώσουμε και εμείς μία επιδότηση 1,4 σεντς ανά κιλοβατώρα, οπότε θα είμαστε στις τιμές του Αυγούστου ή ελάχιστα κάτω» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Mega.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το φθινόπωρο υπάρχει δραστική μείωση της ζήτησης του ρεύματος και έτσι αναμένεται αποκλιμάκωση και στις τιμές χονδρικής. Επίσης, διαφοροποίησε την τρέχουσα αύξηση των τιμών από εκείνη του 2022-2023, λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου που έφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά το τρέχον διάστημα, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης υπάρχει μία κρίση δυσλειτουργίας τοπικά του ευρωπαϊκού συστήματος και δεν πρόκειται για μία δυσκολία σαν εκείνη που είχαμε στην κρίση του φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής ανακοινώθηκαν οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου από τους προμηθευτές.

Οι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί (ΔΕΗ, Μetlen, Ήρων, Elpedison) κινούνται σε ένα ενιαίο εύρος τιμής που είναι τα 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πολιτική που ενστερνίστηκαν αντίστοιχα η ΖενίΘ αλλά και η Ελίν.

Ακολουθούν οι υπόλοιποι πάροχοι της αγοράς που οι προσφορές τους «κυνήγησαν» υψηλότερα επίπεδα, προσεγγίζοντας (χωρίς τις επιδοτήσεις) ή ξεπερνώντας τα 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αυτές είναι η NRG, η οποία προσέφερε τιμολόγιο στα 18,73 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η Φυσικό Αέριο με 17,3 λεπτά και η Volton με 19,4 λεπτά.

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.