Διεκόπη η κυκλοφορία γιατί για άλλη μία φορά, ο κεντρικός δρόμος της Καστοριάς έγινε αρκουδότοπος

Διεκόπη η κυκλοφορία γιατί για άλλη μία φορά, ο κεντρικός δρόμος της Καστοριάς έγινε αρκουδότοπος

Άλλη μια αρκούδα με δυο μικρά εμφανίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2024, στις 09:30 μ.μ., στην έξοδο της Καστοριάς προς περιοχή Πέτρα και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Οι αρκούδες έκαναν την εμφάνιση τους μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα και μάλιστα κινούμενες με περισσή άνεση και εξοικείωση.

Οι οδηγοί, κάλεσαν την αστυνομία η οποία διέκοψε την κυκλοφορία από την έξοδο της Καστοριάς προς Δισπηλιό μέχρι και την διασταύρωση που βρίσκεται μπροστά στο Θερινό Κινηματογράφο Ολύμπιον.

Οι οδηγοί που εξέρχονταν από την πόλη ρωτούσαν με απορία τον αστυνομικό τι συμβαίνει. Εκείνος τους έλεγε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, ανακατευθύνοντας τους προς άλλες κατευθύνσεις και όταν άκουγαν ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω εμφάνισης αρκούδας για ακόμη μία φορά, η δυσφορία στο πρόσωπο των περισσότερων ήταν έκδηλη. Κάποιοι άλλοι σχολίαζαν ειρωνικά «μα…κάθε μέρα τη βρίσκουμε μπροστά μας, τι άλλαξε σήμερα…». Μητέρες οδηγοί με τα παιδιά τους που επέστρεφαν στα σπίτια τους, κουρασμένοι επαγγελματίες που πήγαιναν αποκαμωμένοι από άλλη μια μέρα μεροκάματου να ξεκουραστούν και μερικοί τουρίστες που δεν πολυκαταλάβαιναν τι συμβαίνει, υποχρεώνονταν να αλλάξουν το δρομολόγιο τους επειδή ο δρόμος είχε καταληφθεί από επιχείρηση σε βιότοπο αρκούδας…

Μετά από περιπολίες αστυνομικών και δασικών υπαλλήλων που σκοπό είχαν να απομακρυνθούν οι αρκούδες από το σημείο, κάποια στιγμή, η κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή πόλη της Καστοριάς του 2024 αποκαταστάθηκε.

Μέχρι το επόμενο περιστατικό…

oladeka

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.