
Σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία του πανηγυριού στη Μεσοποταμία Καστοριάς, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του πανηγυριού δέχεται άδικη μεταχείριση, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από εργαζόμενους επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, στο πανηγύρι δραστηριοποιούνται δύο ταβέρνες με σουβλάκια, μία από την Καστοριά και μία από την Κοζάνη. Και οι δύο επιχειρήσεις καταβάλλουν το ίδιο ενοίκιο και βρίσκονται τοποθετημένες δίπλα-δίπλα, ωστόσο η καστοριανή επιχείρηση έχει τοποθετηθεί τελευταία, στην άκρη του πανηγυριού.
Το πρόβλημα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, προέκυψε όταν ο ιδιοκτήτης της κοζανίτικης επιχείρησης στάθμευσε τα δύο φορτηγά του ακριβώς μπροστά από την καστοριανή ταβέρνα. Το αποτέλεσμα ήταν να κρύψει πλήρως την επιχείρηση από το οπτικό πεδίο των επισκεπτών, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβασή της στο πανηγύρι.
«Είναι σαν να μην υπάρχουμε, σαν να τελειώνει το πανηγύρι πριν από εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά εργαζόμενος της επιχείρησης από την Καστοριά, εκφράζοντας την απόγνωση του προσωπικού, που βλέπει τη δουλειά τους να επηρεάζεται άμεσα.
Οι εργαζόμενοι της καστοριανής επιχείρησης προσπάθησαν να απευθυνθούν στον πρόεδρο της Μεσοποταμίας ζητώντας την απομάκρυνση των φορτηγών, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, εκείνος τους “άδειασε” κανονικά, λέγοντάς τους πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας βοήθησε το χωριό με χρηματικό ποσό την περασμένη χρονιά και δεν θέλει να εμπλακεί.
Ανάλογη στάση κράτησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος – σύμφωνα με τους εργαζόμενους – όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά όπως καταγγέλλεται, δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο.
Το μήνυμα των εργαζομένων, ωστόσο, είναι απλό και ανθρώπινο. «Λίγες μόνο μέρες κρατάει το πανηγύρι, πληρώσαμε ενοίκιο και θέλουμε να δουλέψουμε», λένε, υπογραμμίζοντας την οικονομική ζημία που υφίστανται λόγω της άδικης αυτής κατάστασης.
Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για τη διαφάνεια και την ισότητα στη διαχείριση δημοσίων χώρων κατά τη διάρκεια των πανηγυριών. Ποιος αποφασίζει τελικά ποιος θα δουλέψει και ποιος θα γίνει “αόρατος”; Και με ποια ανταλλάγματα; Οι τοπικοί άρχοντες έχουν σοβαρές εξηγήσεις να δώσουν. Γιατί όταν η αδικία γίνεται με επίσημη σφραγίδα, τότε δεν μιλάμε για «παρεξήγηση», μιλάμε για ξεκάθαρη συνενοχή.
Ακολουθούν φωτογραφίες από το σημείο που αποτυπώνουν την κατάσταση:
mpetskas