Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής

Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την πρόθεση μιας ακόμα μετακίνησης από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ της παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Η συνεχώς μετακινούμενη και στους τρεις υγειονομικούς σχηματισμούς του νομού Καστοριάς επικουρική συναδέλφισσα, από το 2019 έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε τουλάχιστον 17991 ασθενείς, καλύπτοντας τα κενά της έλλειψης παιδιάτρων εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Η ανεκτίμητη συμβολή της στην υγεία των παιδιών κι εφήβων χαίρει εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, τα μέλη της οποίας δηλώνουν: α) την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη ή εντολή μετακίνησης της παιδιάτρου, β) ότι η υγεία των παιδιών τους είναι πάνω από όλα και δεν εγκαταλείπουν το δικαίωμα στην άμεση και καθημερινή πρόσβαση στις πολύτιμες υπηρεσίες της παιδιάτρου και γ) ότι απαιτούν την πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για να καλυφθούν όλα τα κενά και να έχουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Επειδή η τακτική των μετακινήσεων δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά αντιθέτως το επιδεινώνει εξωθώντας τους γιατρούς σε παραιτήσεις λόγω της σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης, οι εργαζόμενες κι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αργους Ορεστικού συνυπογράφουμε τα παραπάνω αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Για το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθηνά Κιοσέ                                                                                Αθ. Γεωργιάδης   

You May Also Like

More From Author