Έκτακτο: Αποκλείστηκε ο Russell από το GP Βελγίου – Η νίκη στον Hamilton

Έκτακτο: Αποκλείστηκε ο Russell από το GP Βελγίου – Η νίκη στον Hamilton

Ο George Russell έχασε τη νίκη του στο GP Βελγίου, αφού το μονοθέσιό του βρέθηκε ελαφρύτερο από το όριο της FIA.

Ο George Russell κατέκτησε, όπως γράψαμε προ ολίγου, μια στρατηγική νίκη, επιλέγοντας τη στρατηγική του ενός pit stop έναντι των δύο που έκανε ο ομόσταβλός του, Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, αφού είχε προηγουμένως ηγηθεί το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Αυτή ακριβώς ήταν η επιλογή που ενδέχεται να του κόστισε τη νίκη, αφού αποκλείστηκε από τον αγώνα εξαιτίας του βάρους του μονοθεσίου του, το οποίο βρέθηκε 1,5 kg κάτω του ορίου που έχει θέσει η FIA. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο ήταν 796,5 kg, ενώ το όριο είναι 798 kg.

Ο Russell κι η Mercedes κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες, όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των κριτών μετά το πέρας του αγώνα. Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι οι μετρήσεις ήταν σωστές κι ότι δεν είχε κάποια ένσταση με διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τον έλεγχο από τη FIA, ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι επρόκειτο για πραγματικό λάθος κι όχι για απόπειρα να αγωνιστούν με ελαφρύτερο μονοθέσιο.

Ενδέχεται ότι η εκτεταμένη φθορά των ελαστικών εξαιτίας του ενός pit stop που έκανε ο Russell σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μονοθέσια επιστρέφουν κατευθείαν στα pits μετά τον αγώνα, χωρίς να κάνουν τον παραδοσιακό επιπλέον γύρο cool-down, ήταν οι δύο παράγοντες που ευθύνονται για το μειωμένο βάρος της W15 τυ Βρετανού.

Οι αγωνοδίκες απέκλεισαν τον Russell από τον αγώνα, με αποτέλεσμα η νίκη να περάσει στα χέρια του Hamilton. Το βάθρο πλέον συμπλήρωσαν οι Oscar Piastri και Charles Leclerc, που είχαν τερματίσει κανονικά στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η νέα κατάταξη:

ΘέσηΟδηγός
1Lewis Hamilton
2Oscar Piastri
3Charles Leclerc
4Max Verstappen
5Lando Norris
6Carlos Sainz
7Sergio Perez
8Fernando Alonso
9Esteban Ocon
10Daniel Ricciardo
11Lance Stroll
12Alex Albon
13Pierre Gasly
14Kevin Magnussen
15Valtteri Bottas
16Yuki Tsunoda
17Logan Sargeant
18Nico Hulkenberg
DNFZhou Guanyu
DSQGeorge Russell
Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.