ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier: Τυφώνας παραπόνων, απώλειες αντικειμένων, ζημίες και μια συγχώνευση σωσίβιο

ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier: Τυφώνας παραπόνων, απώλειες αντικειμένων, ζημίες και μια συγχώνευση σωσίβιο

Ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες για σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ η διαδικασία μοιάζει να βρίσκεται ακόμη στην αφετηρία. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη, δηλαδή η συγχώνευση ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier έχει σαν στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με έναν τυφώνα παραπόνων, απώλειες αντικειμένων και συσσωρευμένες ζημίες.

Όπως αναφέρει το capital.gr σε άρθρο του είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία χρόνια και οι δύο εταιρείες κινούνται στην κόκκινη περιοχή, συσσωρεύοντας ζημίες και αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία καλούνται να ξεπεράσουν, χωρίς επί του παρόντος να διακρίνεται φως στο τούνελ.

Τα ΕΛΤΑ εμφανίζουν ζημίες ύψους 27.92 εκατομμυρίων ευρώ, αρνητικά ιδία κεφάλαια -102.28 εκ. ευρώ, ενώ τα ΕΛΤΑ courier κινούνται στο ίδιο μοτίβο με διεύρυνση ζημιών, κλείνοντας στα -3,082 εκατ. ευρώ από -2,353 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ τα ιδία κεφάλαια εμφάνισαν αρνητικό πρόσημο και διαμορφώθηκαν σε -915.813 ευρώ.

Όλα αυτά, εν μέσω ενός τυφώνα παραπόνων από καταναλωτές, για κακή εξυπηρέτηση, απώλειες αντικειμένων και ελλιπή ενημέρωση για τις παραδόσεις των δεμάτων, ιδιαίτερα στη περίπτωση της ΕΛΤΑ courier.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, εταιρείες courier ήρθαν αντιμέτωπες με 27.202 υποθέσεις παραπόνων το 2022 έναντι  21.553 το 2021. Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ή διαφορετικά τον Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΦΠΚΥ), όπως αποκαλείται ο δημόσιος οργανισμός, αντιστοιχούσαν 2.755 υποθέσεις το 2022 από 1.882 το 2021.

Η πλειονότητα των υποθέσεων (31%) αφορούσε απώλεια αντικειμένου. Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν 10.457 περιστατικά απώλειας δέματος, εκ των οποίων οι 8.470 αφορούσαν τις εταιρείες ταχυμεταφορών (γενική άδεια) και οι 1.986 τα ΕΛΤΑ (ΦΠΚΥ).

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.