Καστοριά – Απεγκλωβίστηκαν οι δύο αναρριχητές από απόκρημνα βράχια – [φωτογραφίες]

Καστοριά – Απεγκλωβίστηκαν οι δύο αναρριχητές από απόκρημνα βράχια – [φωτογραφίες]

«Μας έσωσαν»! δήλωσε ο Έλληνας αναρριχητής μόλις βρέθηκε σε ασφαλές σημείο αφού κατέβηκε από τα απόκρημνα βράχια με την πραγματικά καταλυτική και άρτια συντονισμένη επιχείρηση απεγκλωβισμού που στήθηκε από νωρίς στην περιοχή του εξωκκλησιού του Αγίου Νικολάου Αμπελοκήπων.

Σώοι και αβλαβείς οι δυο αναρριχητές απεγκλωβίστηκαν χάρις στις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς, την 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων (5η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ) και την Αστυνομία Καστοριάς στην οποία τηλεφώνησαν οι εγκλωβισμένοι για να ζητήσουν βοήθεια..

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας και η Ελβετίδα στην προσπάθεια τους να αναρριχηθούν στα απότομα βράχια της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αμπελοκήπων, ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι που όμως στο τέλος το έχασαν και βρέθηκαν εκτός της προσχεδιασμένης διαδρομής. Έτσι βρέθηκαν σε ένα σημείο που δεν μπορούσαν ούτε να προχωρήσουν αλλά και ούτε να επιστρέψουν πίσω. Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι η εγκλωβισμένη Ελβετίδα αναρριχήτρια έμεινε για ώρες «κρεμασμένη» στα βράχια και κρατιόταν από κλαδιά θάμνων περιμένωντας βοήθεια, ενώ την ίδιο χρονικό διάστημα ο Έλληνας συνοδοιπόρος της είχε καταφέρει να μπει σε ένα κοίλωμα σαν σπηλιά και περίμενε κι αυτός.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η απίστευτη αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των ειδικών της Πυροσβεστικής, της ΕΤΑΚ και της ΕΜΑΚ που αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τον άψογο επαγγελματισμό τους, την καταπληκτική τους επάρκεια και την ανθρωπιά τους.

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.