Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “άρχοντας των κρίκων”

Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “άρχοντας των κρίκων”

Ο πρώτος αθλητής που κατακτά τρία συνεχόμενα μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική
Το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι, κατέκτησε πριν από λίγο ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης βρέθηκε για τρίτη συνεχή φορά στην Ολυμπιάδα και θέλησε να γράψει την δική του ιστορία κατακτώντας ακόμα ένα μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διαγωνίστηκε τρίτος στη σειρά, αμέσως μετά τους δύο Κινέζους που θεωρούνταν και φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς στην τελική βαθμολογία.

Χάλκινος ο Πετρούνιας: Έγραψε ιστορία με τρία Ολυμπιακά μετάλλια από το 1924

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα για τον Έλληνα πρωταθλητή, χωρίς προηγούμενο σε ολόκληρη την Ολυμπιακή Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής.

Έναν αιώνα μετά την οριστική ένταξη των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1924, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και χάλκινος του Τόκιο έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια.

Ο “άρχοντας των κρίκων”, που έχει ήδη καταρρίψει ένα εθνικό ρεκόρ στη γαλλική πρωτεύουσα, όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής Γυμναστικής με τρεις προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς.
ΠΗΓΗ: workenter.gr

Tags

Categories

Tags

Δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο για εμφάνιση εδώ.